Läkemedel

Snabb driftsättning
Söker du mobila eller stationära laboratorier som är komplett inredda? Då kan Mavab bistå med detta.
Våra referenser talar sitt tydliga språk. Astra Zeneca, Amerikanska Merck, Akademiska hus och Biovitrum är en del av de forsknings och laboratoriemoduler vi byggt genom åren. Vår erfarenhet inom den högteknologiska, kunskapsintensiva och allt mer växande läkemedelsindustrin kräver en snabb driftsättning av patent och produktion. Detta kan vi leverera tack vare våra nyckelfärdiga modullösningar från vår fabrik i Mariefred. Allt enligt kundens specifikationer. Till Biovitrum byggde vi under 2007 ett 2000 kvm stort djurhus inom 10 månader. De flesta av pusselbitarna byggdes i Mariefred.
Snabbt tar vi fram en kundlösning som går att använda både stationärt eller mobilt. Flera av våra kunder inom detta segment har transporterat sina moduler till olika platser i landet, eller där behovet för stunden är som störst. Det kan röra sig om djurhus till traditionella laboratorieverksamheter. En del lösningar har transporterats över Atlanten.

Laboratorium
Ett expanderande, kunskapsintensivt företag bygger till stor del sin verksamhet på en avancerad forsknings- och utvecklingsverksamhet. Det ställer stora krav på kvalificerade och flexibla laboratorielokaler
Huset på bilden är uppbyggt av moduler, driftsatt och klart på 10 månader. Möjlighet finns att montera ner modulerna och transportera det till annan plats.
Akademiska hus gav Mavab i uppgift att bygga ett funktionellt Djurhus/forskning för deras hyresgäst Biovitrum. På bara 10 månader efter klartecken stod huset på plats, de flesta detaljer är prefabricerade på fabriken hos Mavab.

Läkemedelsfabriker
Teknik i modulformat. De fyra modulerna skeppades från Mariefred till Göteborg på lastbilstrailers, för att sedan omlastas till fartyg och därefter åter på trailers i USA för den sista etappen till målet West Point utanför Philadelphia. Justin-time-transporten tog tre veckor.
Modulerna skulle dockas till en befintlig forskningsenhet varför fördelarna med denna lösning var uppenbara. Dels så kunde ordinarie verksamhet fortgå under hela installationstiden med minimal störning. Dessutom så hade hela den komplicerade anläggningen kunnat provköras och godkännas av kunden innan den skeppades iväg. Normalt skulle det ha tagit tre–fyra månader om en liknande anläggning skulle ha byggts på plats.