loading...

Elektromatik Power Generation AB

Elektromatik Power Generation AB är beläget i Örnsköldsvik där försäljning, konstruktion, produktion, provning och eftermarknad sitter samlade. I våra lokaler i Örnsköldsvik konstrueras och byggs olika reservkraftlösningar, både kundanpassade och i standardutförande. Vi har ett eget provrum där vi provar alla våra aggregat och vid provning av ert aggregat är ni som kund självklart välkomna att deltaga.

Elektromatik Power Generation AB startades 1973 i Örnsköldsvik under namnet Mekanomatik. 1975 flyttade vi in i våra nuvarande lokaler och i samband med detta bytte företaget namn till Elektromatik Power Generation AB. Sedan dess har företaget ingått i flera koncerner, bland annat som en del av Caterpillars svenska dealer PON Power AB.

November 2013 återtog företaget namnet Elektromatik Power Generation AB med PON Holdings BV som ägare, då vi som en fristående del arbetade med försäljning och service av alla märken och typer av reservkraft på den svenska marknaden.

Från och med maj 2016 är Elektromatik Power Generation AB ägt av Eknäs Gård AB där även Mavab i Mariefred ingår. Elektromatik och Mavab omsätter tillsammans närmare 200 miljoner kronor och levererar nyckelfärdiga reservkraftsanläggningar, datahallar, läkemedelslaboratorier samt lager-, industri- och kontorsbyggnader. Det lilla företagets frihet med det stora företagets styrka.

Direktlänk till Elektromatiks hemsida